Jongeren laks met CV-ketel onderhoud

Jongeren laks met CV-ketel onderhoud

Uit onderzoek van Milieu Centraal blijkt dat drie van de tien jongeren het onderhoud aan hun CV-ketel niet goed hebben geregeld. Dit onderzoek is uitgevoerd door Motivaction. Het niet onderhouden van de CV-ketel vergroot de risico’s op gevaarlijke situaties zoals gaslekkage en koolmonoxidevergiftiging. Om veilig en energiebesparend te verwarmen adviseert Milieu Centraal om regelmatig onderhoud te laten plegen door een OK CV gecertificeerd installatiebedrijf. 

 

In de afgelopen twee jaar heeft 70% van de jongere eigenwoningbezitters onderhoud laten uitvoeren aan de CV-ketel. Dat is niet veel vergeleken bij de 90% van de 55-plussers die onderhoud laat uitvoeren. Bij het afnemen van een servicecontract zijn er ook duidelijke verschillen te zien tussen jong en oud. 46% van de jongeren heeft zo’n servicecontract voor de CV-ketel ten opzichte van 65% van de 55-plussers.

 

Voordelen regelmatig onderhoud

Naast een veiligere werking heeft je CV-ketel minder storingen als deze regelmatig wordt onderhouden. Daarnaast gaat deze langer mee en is de ketel energiezuiniger. Bij de meeste ketels is eens per 2 jaar een onderhoudsbeurt voldoende. 

 

Kwaliteitslabel OK CV

Sinds 2015 is er een kwaliteitslabel voor CV-ketel onderhoud, OK CV. Geas Energiewacht mag zich OK CV gecertificeerd noemen. Bedrijven met dit label werken alleen met zogeheten ‘Energie Service Specialisten’ die voldoen aan strenge eisen. Naast het afstellen en controleren van de CV-ketel krijgen klanten tijdens een OK CV onderhoudsbeurt bovendien tips om energie te besparen.


Terug naar nieuwsoverzicht

© 2018 Geas Energiewacht. Alle rechten voorbehouden.