Leerlingen bezoeken Geas Energiewacht voor Twente goes Techno

Leerlingen bezoeken Geas Energiewacht voor Twente goes Techno

Op dinsdag 17 november en donderdag 19 november komen er in totaal zo’n 30 leerlingen van het Bonhoeffer college te Enschede in het kader van Twente goes Techno, Geas Energiewacht bezoeken.

 

Twente goes Techno is een jaarlijks terugkerend project voor leerlingen van het tweede en derde leerjaar van het voortgezet onderwijs.  Het is ontstaan door de vraag naar technische medewerkers in technische bedrijven. Tijdens het bezoek wordt er van de bedrijven verwacht dat zij de leerlingen een beter beeld kunnen geven van de werkzaamheden die binnen dat  bedrijf worden uitgevoerd.  Jongeren hebben vaak een ander beeld bij techniek, waardoor ze zich minder snel interesseren voor het vak. Twente goes Techno wil dat beeld graag in samenwerking met de bedrijven veranderen door de leerlingen een kijkje in de keuken te geven.

 


Geas Energiewacht doet voor de eerste keer mee en heeft een leuk programma georganiseerd in samenwerking met de opleidingscoördinator Marco Lammers, die de leerlingen meeneemt in de praktijk. Onze servicemedewerkers Linda Nellessen en Cemil Yaldiz laten de leerlingen ervaren hoe hun werkdag eruit ziet en wat zij zoal nodig hebben om hun werk goed te kunnen doen.  


Terug naar nieuwsoverzicht

© 2019 Geas Energiewacht. Alle rechten voorbehouden.