Verplicht energielabel voor CV-ketels en boilers

Verplicht energielabel voor CV-ketels en boilers

Per 26 september 2015 voert de Europese Unie een verplicht energielabel  voor toestellen voor verwarming en warmwater in. Dit betekent dat je nieuwe CV-ketel, boiler, airco of geiser binnenkort een energielabel heeft. Om duurzaamheid te stimuleren stelt de EU meteen ook een minimum eis (“Ecodesign”) met betrekking tot duurzaamheid.

Wat betekent dit nieuwe energielabel voor CV-ketels voor jou?

Zoals eerder genoemd krijgt elke nieuw verkochte CV-ketel, boiler, geiser en airco een eigen energielabel. Dit label is vergelijkbaar met die van je woning en bestaat uit een letter en een plus of min (A+++ t/m G). Jij kunt dus meteen en in één oogopslag zien hoe energiezuinig de door jou beoogde nieuwe CV-ketel is. En dat is wel zo prettig! Je weet direct of je een goede keuze maakt en energie gaat besparen.  Daarnaast zorgt de minimum eis ervoor dat een aantal CV-ketels, zoals de ouderwetse open VR CV-ketel, niet langer verkocht mogen worden.

Overhandiging energielabel

Vanaf 26 september vermelden wij op al onze offertes voor nieuwe CV-ketels het energielabel van de betreffende ketel. Ook gaan we de labels weergeven op deze website zodat je direct een overzicht krijgt van de energieprestatie van de ketels. Tot slot krijg je bij installatie van je CV-ketel het energielabel in de vorm van een certificaat. Mocht je overwegen je woning te gaan verkopen, dan is het een extra plus als je kunt laten zien dat de woning is voorzien van een moderne energiezuinige Hoog Rendement ketel.

Heb je vragen over deze regeling?

We helpen je graag bij je keuze voor een nieuwe CV-ketel, geiser of boiler. Onze adviseur kan je meer vertellen over het energielabel tijdens een vrijblijvend en gratis adviesgesprek bij je thuis. Je kunt je vraag uiteraard ook online stellen of per telefoon op het nummer 053 852 85 00.

Naam*
Postcode*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Contactmethode*
Opmerking*
 
 

Terug naar nieuwsoverzicht