Goede ventilatie is belangrijk voor je gezondheid

Ventilatie voorkomt vervuilde binnenlucht

De lucht in een woning bevat veel vocht. Dit vocht komt vrij door bijvoorbeeld douchen, koken en wassen. Per gezin brengen we zo’n 10 liter vocht in de lucht van ons huis. In veel woningen zien we dat er nog te slecht wordt geventileerd. Wanneer er te weinig wordt geventileerd, blijft vocht in de woning hangen. Dit kan leiden tot schimmels en ongedierte.  Bovendien wordt de vervuilde lucht niet afgevoerd en blijft deze dus rondhangen in huis.

Vervuilde lucht in huis versterkt bovendien allergieën, luchtwegproblemen en irritatie van slijmvliezen. Ook kan het zorgen voor droge ogen of een schrale huid. Met goede ventilatie verlaag je de concentratie vervuiling in de lucht en wordt er meer vocht afgevoerd. Resultaat: een gezond huis!

Tarieven

Tarieven

 • Eenmalige reinigingsbeurt
 • Periodiek onderhoud
 • Direct aanvragen
   

Bekijk tarieven

Onderhoud

Onderhoud mechanische ventilatie

 • Schone lucht
 • Goede gezondheid
 • Meer rendement
   

Ventilatie onderhoud

Vervangen

Mechanische ventilatie vervangen

 • Bespaar tot €60 op energiekosten
 • Draadloos bedieningsgemak
 • Minder geluidsoverlast
   

Ventilatie vervangen

Een schoon ventilatiesysteem voorkomt een slecht binnenklimaat

Luchten door een raam open te zetten werkt niet voldoende, de gezonde lucht is snel weer verdwenen. Met een schoon ventilatiesysteem ben je verzekerd van gezonde lucht. Niet voor niets is sinds 1986 een ventilatiesysteem verplicht in een nieuwbouwwoning. Het ventilatiesysteem zorgt ervoor dat je leeft in een gezond en schoon binnenklimaat. Hierdoor worden allergieën, luchtwegproblemen en irritatie van de slijmvliezen voorkomen.

Is in jouw woning het ventilatiesysteem schoon?

Door de jaren heen blijft er veel stof en vuil in het ventilatiesysteem hangen, waardoor de capaciteit van het systeem flink afneemt. Hierdoor wordt er onvoldoende geventileerd, waardoor mijten en schimmels vrij spel krijgen.

Het schoonmaken van een ventilatiesysteem wordt vaak vergeten in een woning. Zo zijn de ventilatiekanalen niet zichtbaar en worden, logischerwijs, niet vaak gecheckt op vuil. Vuil en stof zorgen ervoor dat de capaciteit van het systeem afneemt.

Verschillende ventilatiesystemen

Mechanische ventilatie is de meest voorkomende ventilatiesysteem. Een ventilatiebox zorgt dat de vervuilde lucht naar buiten wordt gezogen en hierdoor het binnenklimaat frisser aanvoelt en vochtvrij is.

Een WTW-installatie is een zogenoemd gebalanceerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Naast de opzuiging van vuile lucht wordt er ook verse buitenlucht in de woning geblazen. Het is verstandig deze installatie regelmatig te laten reinigen

Tarieven

Tip van Bert

Ongedierte zoals zilvervisjes en papiervisjes, houden van vochtige ruimtes. Is de badkamer of het toilet heel vochtig en ventileer je te weinig? Dan is de kans op ongedierte groot. Dit ongedierte verdwijnt vanzelf zodra er goed geventileerd wordt.

Vervang je 10 jaar oude mechanische ventilatie

Bespaar 60 euro per jaar door vervanging

Is je mechanische ventilatiebox ouder dan 10 jaar? Dan kan vervanging je al gauw 60 euro per jaar besparen. Een nieuwe ventilatiebox is voorzien van de nieuwste technieken en zijn zeer energiezuinig. De nieuwe box gebruikt gelijkstroom. Hierdoor kan een besparing van ruim 60 euro gerealiseerd worden!

 • Tot ruim 60 euro besparing
 • Minder geluidsoverlast
 • Langere levensduur
 • Binnen 5 jaar terugverdiend

Het vervangen van de ventilatie box kost 295 euro inclusief installatie (standaard situaties) en is dus binnen 5 jaar terugverdiend.

Vervanging

Het reinigen van je ventilatiesysteem

Onderstaande stappen worden gevolgd om het ventilatiesysteem te laten reinigen. Jij kan ook over een gezond binnenklimaat beschikken door de volgende stappen te volgen.

Stap 1

Vul je gegevens in onderaan de pagina of bel 053 852 85 00

Stap 2

Wij maken een afspraak op een datum wanneer het uitkomt

Stap 3

Het kanalensysteem wordt nauwkeurig gecontroleerd en gereinigd

Stap 4

De ventielen worden gereinigd of in overleg vervangen

Stap 5

De ventielen worden teruggeplaatst en afgesteld

Stap 6

De box of unit wordt gereinigd

Wij reinigen duizenden ventilatiesystemen

Jaarlijks reinigen we duizenden ventilatiesystemen. Wij zijn blij om te zien dat steeds meer van onze klanten goed ventileren. Hierdoor profiteren zij van een schoon binnenklimaat. Ook helpen wij jou graag!  

Net als duizenden anderen je ventilatiesysteem laten reinigen?

Wij helpen je graag met een goede keuze! Hoe kunnen wij je helpen? Wij helpen je graag verder

Plan nu een afspraak of stel je vraag

Afspraak inplannen

Wij helpen je graag

Wij helpen je graag met het reinigen van het ventilatiesysteem of het vervangen van de mechanische ventilatie. Laat hieronder je gegevens achter, wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden door te spreken. 

 • Wij reinigen duizenden ventilatiesystemen per jaar
 • Kwalitatief hoogwaardige dienstverlening
 • 165.000 klanten in Oost-Nederland
 • Al meer dan 50 jaar ervaring 
 • 96% van onze klanten beveelt ons aan

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen contact met je op. Direct bellen naar 053 852 85 00 kan natuurlijk ook.

Ik wil me aanmelden voor*
Naam*
Postcode*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Opmerking