Mechanische ventilatie

Mechanische ventilatie is een afzuigsysteem waarbij door middel van een ventilatie box de lucht via luchtkanalen en ventilatieroosters uit de keuken, de badkamer en het toilet wordt gezogen. Mechanische ventilatie ververst de lucht in jouw huis door voortdurende luchtafvoer. Schone lucht komt binnen via open ventilatieroosters.

De vervuilde lucht moet natuurlijk goed worden afgezogen.  Helaas kan de mechanische ventilatie na verloop van tijd vervuild raken. Vervuilde luchtkanalen en achterstallig onderhoud zorgen voor minder rendement en daardoor voor minder frisse lucht in jouw woning. Daarom is het belangrijk dat het systeem regelmatig gereinigd wordt.

Eenmalige reinigingsbeurt van het complete ventilatiesysteem

Naast een abonnement op alleen je mechanische ventilatie unit adviseren we ook om eens per 6 jaar de kanalen en ventielen te reinigen. Met een eenmalige onderhoudsbeurt reinigen wij het hele ventilatiesysteem. Met deze reiniging voorkom je schimmels, bacteriën en vocht in je huis en ben je weer verzekerd van een gezond leefklimaat in huis.

Periodiek onderhoud voor de mechanische ventilatie

Met een onderhoudsabonnement ben je verzekerd van periodiek onderhoud aan je ventilatie-unit. Onze servicemedewerkers houden je mechanische ventilatie unit in topconditie. Vanaf € 1,50 per maand heb je  al een onderhoudsabonnement voor jouw mechanische ventilatie unit. Voordat het abonnement ingaat komen we langs voor een instapcheck. De instapcheck is een eerste inspectie van de mechanische ventilatie. De kosten bedragen hiervoor eenmalig 50 euro. Natuurlijk kunnen wij ook je CV-ketel of ander energietoestel hierin meenemen. 

Tip!

Tot 60 euro besparen door vervanging

Wist je dat je ruim 60 euro per jaar kunt besparen door een oude mechanische ventilatie unit te vervangen? Een nieuwe ventilatie box levert een hogere wooncomfort en is veel energiezuiniger. Lees meer over vervanging.

Vervanging


Wij helpen je graag verder

Plan nu een afspraak of stel je vraag

Plan nu een afspraak

Vul hieronder je gegevens in. Wij nemen vervolgens contact met je op om jouw wensen door te bespreken. Direct bellen naar  053 85 28 500 kan natuurlijk ook.

  • 165.000 anderen in Oost-Nederland gingen je voor
  • 96% beveelt ons aan
  • Al meer dan 50 jaar ervaring

Vul onderstaande gegevens in, wij nemen vervolgens contact met je op.

Naam*
Postcode*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Contactmethode*
Opmerking*