Vervang je oude mechanische ventilatie

Ruim 2 miljoen huishoudens in Nederland maken nog gebruik van een verouderde ventilatie box. Deze ventilatie boxen zijn vaak ouder dan 10 jaar en verbruiken veel stroom. Dat komt omdat deze nog zijn uitgerust met wisselstroommotor en dat is terug te zien je terugzien op je elektriciteitsrekening. Daarnaast maken oude ventilatieboxen vaak meer lawaai en zijn ze minder eenvoudig te bedienen dan nieuwe systemen.

Rekenvoorbeeld

Vervanging oude ventilatie-unit voor energiezuinige gelijkstroom unit:

 Oude ventilatie-unitNieuwe Eco ventilatie-unitBesparing per jaar
Elektraverbruik in kWh341 kWh57 kWh284 kWh
Elektraverbruik in euro's€ 79,97€ 12,50€ 66,47

Bespaar tot 83% minder met een nieuwe ventilatie-unit

Bespaar tot 60 euro op je energiekosten

Oude ventilatieboxen werken op wisselstroom. Hierdoor verbruiken de units veel meer stroom, dan op nieuwe ventilatie-units op gelijkstroom.  Bovendien zijn de technieken verbeterd, waardoor de ventilatie-box geluidsarm is. Daarnaast is het ook mogelijk om de box te bedienen met een draadloze bediening. Ook kun je de bepaalde sensoren op de box aansluiten, zoals een aanwezigheidssensor of luchtvochtigheid sensor. Hiernaast een voorbeeld van een oude ventilatiebox.

Draadloos bedieningsgemak

Een nieuwe ventilatie box laat zich eenvoudig bedienen met de vertrouwde driestandenregelaar. Zo kun je de ventilatie box bijvoorbeeld hoger zetten tijdens het koken of het douchen.

Ook heb je de mogelijkheid om deze ventilatie box draadloos te bedienen. Bediening is mogelijk vanuit de keuken en de badkamer met een RF-regelaar. Je kunt ook gebruik maken van de timer functie, waarmee de unit na een bepaalde tijd vanzelf terugschakelt naar de laatst gekozen stand.  Daarnaast is het zelfs mogelijk om gebruik te maken van sensoren. Zo kun je de unit laten sturen op CO2, vochtigheid of je installeert een bewegingssensor. Deze bedieningen zijn met elkaar te koppelen, bijvoorbeeld een bediening in de keuken en een vochtigheidssensor in de badkamer.

Tip van Martin

Zorg ervoor dat er altijd lucht van buiten naar binnen kan, bijvoorbeeld via roosters, ventielen of klapraampjes. Laat deze roosters dag en nacht open. Dat is in alle huizen belangrijk, maar nog meer bij huizen met mechanische luchtafvoer.  

 

Het vervangen van je oude ventilatiebox

Het vervangen van je oude ventilatiebox levert je veel voordelen op:

 

  • Minder geluidsoverlast
  • Langere levensduur
  • Mogelijkheid tot bediening op afstand
  • 50 tot 70 euro besparing per jaar
  • Binnen 5 jaar terugverdiend

Tarieven vervangen

Het vervangen van de ventilatie box kost 295 euro inclusief vakkundige installatie (standaard situaties). Je krijgt bij ons 5 jaar garantie. Met een energiebesparing van 60 euro per jaar is de investering binnen 5 jaar terugverdiend.

De draadloze bedieningen kunnen aangeschaft worden tegen een meerprijs. Ook bieden we sensoren en ventielen aan. Vraag onze medewerkers naar deze tarieven.


Jouw ventilatie box ook vervangen en besparen?

Neem contact met ons op, wij helpen je graag!

Ventilatie box vervangen

 

Wij nemen contact met je op om de mogelijkheden door te bespreken. Direct bellen naar 053 852 85 00 kan natuurlijk ook.

  • Besparing van 60 euro per jaar
  • Minder geluidoverlast
  • Nieuwste technieken

Vul onderstaande gegevens in. Direct bellen naar 053 852 85 00 kan natuurlijk ook.

Ik wil me aanmelden voor*
Naam*
Postcode*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Opmerking