Duurzaamheidslening aanvragen

De duurzaamheidslening is een lening met 3% rentekorting op het actuele, normaal geldende markttarief met een minimum rentepercentage van 0,5%. De lening is een stimulering om te investeren in energiebesparende en/of energieopwekkende maatregelen in de woning. Je kunt de lening gebruiken om te investeren in bijvoorbeeld zonnepanelen, woningisolatie of warmtepompen. Voorwaarde is wel dat je een woning van minimaal 1 jaar oud in provincie Overijssel staat. 

Provincie Overijssel verzorgt de duurzaamheidslening. SVn (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland) doet een financiële toetsing of je daadwerkelijk in aanmerking komt voor de lening. Ook wordt de lening door SVn verstrekt. De actuele rentestand van de duurzaamheidslening lees je hier. Je krijgt hier 3% korting op de rente kosten met een minimum percentage van 0,5%. 

Het aanvragen van de duurzaamheidslening Overijssel gebeurt digitaal. De provincie Overijssel bekijkt je aanvraag. Vervolgens ontvang je een akkoord en een aanvraagformulier. Dit aanvraagformulier stuur je binnen vier weken op naar SVn. SVn doet een krediettoets en verstrekt de lening. Klik om de gele button om naar de website van de Provincie te gaan voor het aanvragen van de lening. Meer informatie over de lening lees je hier

Lening aanvragen

 


Let op: het aanvragen van de duurzaamheidslening liep tot 31-12-2015

Het aanvragen van de duurzaamheidslening is niet meer mogelijk. We houden je op de hoogte wanneer er een nieuwe of soortgelijke lening beschikbaar wordt gesteld. Er zijn gelukkig voldoende alternatieven.

Lees meer