Energiebespaarlening ‘Ik investeer slim’

De lening is in heel Nederland geldig 

De Energiebespaarlening is een aantrekkelijke mogelijkheid om energiebesparende investeringen te financieren. De lening kan gebruikt worden voor vrijwel alle energiebesparende maatregelingen, zoals woningisolatie, zonneboilers of zonnepanelen. Wil je de lening gebruiken voor zonnepanelen, houd er dan rekening mee dat 75% van deze lening gebruikt kan worden voor zonnepanelen. Het resterende percentage moet geïnvesteerd worden in andere energiebesparende maatregelen.

Te lenen bedragIndicatie rente*LooptijdEerder aflossen
Minimaal  2.500,- tot maximaal 25.000,- 2,2-2,9%7, 10 of 15 jaar afhankelijk van het bedragBoetevrij aflossen mogelijk

*Kijk voor de actuele rente en meer voorwaarden van de lening op de website: https://www.energiebespaarlening.nl/​

Energiebespaarlening Overijssel

Extra voordelig lenen voor Overijsselaars

Vanaf 1 juni 2016 kunnen personen uit Overijssel aanspraak maken op de Energiebespaarlening Overijssel. Dit is een extra voordeel voor Overijsselaars op de huidige NEF-lening (Energiebespaarlening 'ik investeer slim'). Vanuit het Nationaal Energiebespaarfonds is eenmalig 1,7 miljoen beschikbaar gesteld, waardoor de rente voor bewoners uit Overijssel zal zakken met 0,5% tot 0,9%. Maximaal 75% van de lening mag geïnvesteerd worden in zonnepanelen, de overige 25% moet bestaan uit andere energie besparende oplossingen.

Te lenen bedragIndicatie rente*LooptijdEerder aflossen
Minimaal  2.500,- tot maximaal 25.000,- 1,5-1,8%7, 10 of 15 jaar afhankelijk van het bedragBoetevrij aflossen mogelijk

*Kijk voor de actuele rente en meer voorwaarden van de lening op de website: energiebespaarlening.nl/overijssel

Subsidie en BTW-voordeel op woningisolatie

Bespaar geld met woningisolatie!

De overheid heeft een subsidieregeling getroffen voor energiebesparende maatregelen. Helaas is het budget dat beschikbaar gesteld was voor de subsidie momenteel volledig uitgeput, je kunt dus geen subsidie meer aanvragen. Wel heeft de overheid het BTW-percentage op isolatie verlaagd van 21% naar 6%. Dit scheelt dus flink in de investeringskosten! 

Subsidie woningisolatie

Subsidie voor zonneboilers

Subsidie al gauw zo'n 1.000 euro

In 2017 is er vanuit de overheid voor zonneboilers, warmtepompen en pelletkachels 70 miljoen euro ter beschikking gesteld. Zonneboilers worden door de subsidie zo'n 35% goedkoper. Een huishouden zal hierdoor op de aanschaf van een zonneboiler gemiddeld 1000 euro kunnen besparen. Hierdoor is de investering in een zonneboiler nog rendabeler. Lees meer over zonneboilers

Zonneboilers

BTW terug bij zonnepanelen

Heb je interesse in zonnepanelen? Particulieren kunnen het hele BTW bedrag terugvragen bij de overheid. Dit scheelt je honderden euro's. Je vraagt het BTW bedrag terug op arbeidskosten en de materiaalkosten. Op bijvoorbeeld een installatie van 12 zonnepanelen krijg je maar liefst 900 euro terug! 

Stel gerust je vraag

Heb je vragen over de leningen of subsidies? Wij helpen je graag! 

Vul onderstaande gegevens in. Wij nemen vervolgens contact met je op. Direct bellen naar 053 852 85 00 kan natuurlijk ook. 

Contact over:*
Naam*
Postcode*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Opmerking