Nog meer besparen dankzij subsidie voor woningisolatie!

Deze winter is het na-isoleren van je woning wel heel aantrekkelijk. De overheid stimuleert namelijk woningeigenaren om meer energie te besparen en geeft daarom flinke subsidie op woningisolatie. De subsidie is al gauw 20% van de gemaakte kosten voor het isoleren van de woning.

Daarnaast heeft de overheid de belasting op arbeidskosten voor het aanbrengen van isolatie van 21% verlaagt naar 6%. Hierdoor is je investering wel heel snel terugverdiend en bespaar je jaarlijks honderden euro’s. Je hele woning aanpakken? Dan profiteer je wellicht van een bonussubsidie t.w.v. € 4.000,-!

Advies aanvragen

Vormen van energiebesparende maatregelen

Er zijn verschillende manieren om energie te besparen. Isolatie is een hoofdmaatregel om energie te besparen. Om in aanmerking te komen voor subsidie dien je minimaal twee isolerende maatregelen uit te laten voeren. Dit kan op verschillende manieren: 

Manieren van isoleren:

Voorwaarden subsidie

Elke vorm van isolatie moet voldoen aan een bepaalde waarde die de overheid hieraan heeft gesteld. De isolatiewaarden zijn allemaal verschillend. De RD waarde van gevel-, dak en vloerisolatie is de isolatiewaarde van het gebruikte isolatiemiddel. De U-waarde bij het glas geeft aan hoeveel warmte er door het glas verloren gaat. In onderstaande tabel hebben we alles voor je op een rijte gezet.

Maatregel

Minimale isolatiewaarde

Minimale oppervlak 

Hoeveelheid subsidie

Dakisolatie

RD= >3,5

38 m2

€20,- per m2

Gevelisolatie

RD= >1,1

33 m2

€30,- per m2

Vloerisolatie

RD= >3,5

32 m2

€5,- per m2

Beglazing

HR++ glas= U <1,2

Triple glas= U <0,8

12 m2

€35,- per m2

Deuren en kozijnen

Kozijnen= U <1,5

Deuren= U <2,0

12 m2

€45,- per m2

Wist je dat...

isolatie je comfort enorm kan verhogen? Door isolatie in je huis toe te laten passen zit je er in de winter lekker warm bij en kun je in de zomer je huis makkelijker koel houden. In de winter houdt het isolatiemateriaal de warmte vast en in de zomer laat deze de warmte makkelijker los. Op deze manier heb je direct meer wooncomfort!

Woningisolatie

Tip van Martin!

Door isolatie te laten toepassen, krijg je een verbeterd energielabel! Op deze manier stijgt je huis in waarde, bespaar je flink op de energiekosten en met de nieuwe subsidieregeling heb je de investering nog eerder terugverdiend!

 

Bonussubsidie bij het uitvoeren van een totaalpakket 

De overheid heeft ook het ''zeer energiezuinige pakket'' samengesteld. Dit is een bonussubsidie t.w.v. € 4.000,-! Om hiervoor in aanmerking te komen moeten alle isolerende maatregelen worden aangeschaft tegen zwaardere eisen. De eisen voor dak-, vloer- en gevelisolatie worden nu vereist in een RC-waarde. Een RC-waarde is de waarde van de complete constructie. Bij een spouwmuurisolatie is dit bijvoorbeeld alle lagen van het gebruikte middel. Alle isolerende maatregelen in onderstaande tabel moeten worden uitgevoerd om in aanmerking te komen voor deze bonussubsidie. 

Maatregel

Minimale isolatiewaarde

Dakisolatie

RC= >6,5

Gevelisolatie

RC= >5,0

Vloerisolatie

RC= >4,0

Beglazing

U= <0,8

Deuren en kozijnen

U =<1,5

 

Woningisolatie:
 

  • Een enorme besparing op je energiekosten
  • Een warm huis in de winter
  • Je huis is makkelijk koel te houden in de zomer
  • Je huis stijgt enorm in waarde
  • Snelle terugverdientijd
  • Bijdrage aan het milieu

In 10 simpele stappen naar een succesvolle subsidieaanvraag

Als je de volgende stappen goed doorloopt, komt jouw subsidieaanvraag goed terecht bij de overheid. LET OP: Zorg ervoor dat je subsidie aanvraagt, voor dat je de maatregelen laat uitvoeren. Achteraf kun je geen subsidie meer krijgen. 

Stap 1- Ga naar de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en klik op ‘’Aanvragen Particulieren- Eigenaars- Bewoners’’

Stap 2 - Je kunt onder andere  lezen dat er nog een paar voorwaarden zijn voor de subsidieaanvraag. Lees deze goed door.

Stap 3 - Voldoe je aan de voorwaarden? Klik dan onder het kopje ‘’Direct regelen’’ op ‘’Aanvragen’’ en log in met je DigiD

Stap 4 - Vul je gegevens naar waarheid in en log in bij het eLoket

Stap 5 - Je komt nu bij het kopje ‘’Introductie’’, beantwoord nu een aantal vragen over je woonsituatie

Stap 6 - Je komt vervolgens bij het kopje ‘’Formulier’’, vul hier nogmaals je gegevens in, beschrijf vervolgens de woninggegevens en de energiebesparingen en vul het gewenste subsidiebedrag in.

Stap 7 - Voeg alle benodigde bijlagen toe. Dit zijn:

- Een uitvoerdersformulier. Op dit formulier geeft het uitvoerende bedrijf aan dat de maatregelen voldoen aan de voorwaarden. Dit dient zowel het bedrijf als jezelf te ondertekenen.

- Administratieve bewijslast. Je laat hierbij zien dat je beschikt over de originele offertes en facturen. Deze hoeven niet meegestuurd te worden, maar op deze manier hoeft de RVO geen extra controle bij je uit te voeren.

- Betalingsbewijs. Let op: een factuur is geen betalingsbewijs, tenzij er hier op staat dat deze betaald is

Stap 8 - Controleer al je ingevulde velden en verzend de aanvraag

Stap 9 - Je aanvraag is nu ingediend en wordt behandeld door de RVO. Je ontvangt per e-mail een bevestiging van je aanvraag.

Stap 10 - Je bent nu klaar met je aanvraag. Via de mail wordt je op de hoogte gehouden van je aanvraag.

Wil je meer informatie over isolatie?
Vraag vrijblijvend advies aan!

Vrijblijvend advies aanvragen

Overweeg je net als duizenden anderen je woning na te isoleren?

Investeer in je woning met isolatie en bespaar ook honderden euro's. We helpen je graag verder met deze goede keuze!

  • 145.000 klanten in Oost-Nederland
  • 50 jaar ervaring
  • 10 jaar garantie

Je kunt ons bellen met al jouw vragen op 053 85 28 500 of laat hieronder jouw gegevens achter. Wij nemen vervolgens contact met je op.

Ik wil advies over*
Naam*
Postcode*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Opmerking