Leren en innoveren

 

Energiewacht wil blijven groeien en innoveren om mee te gaan met de ontwikkelingen op het gebied van comfortabel, veilig en duurzaam leven. Om hieraan te voldoen en aan de wensen van onze klanten, hebben wij een eigen opleiding- en kenniscentrum.

Eigen opleiding- en kenniscentrum

Wij zijn door het SBB onderscheiden als Erkend Leerbedrijf, waarin innovatie en opleiding samen gaan. Wij zorgen voor een goed opleidingsbeleid en gaan zorgvuldig en verantwoord om met de loopbanen van onze medewerkers. Door ons eigen opleidingscentrum met professionele werkplekbegeleiders voor onze medewerkers en installatiebedrijven in de regio, mogen wij ons de Energie Service Specialist van Oost Nederland noemen.

 

Samen werken aan duurzaam, veilig en comfortabel wonen

Het realiseren van een wereld waarin wij duurzaam, veilig en comfortabel wonen, kunnen wij niet alleen. Voor het delen van kennis en opleiding werken wij nauw samen met het onderwijs, de branche, de bouw, fabrikanten/leveranciers en installatiebedrijven. Als Energiewacht leveren wij gastdocenten en ook geven wij gastcolleges en voorlichtingen. Om de instroom van technisch personeel te bevorderen nemen we deel aan opendagen in het onderwijs, staan wij op de banenbeurs en bieden wij stageplaatsen aan.

Wat bieden wij onze medewerkers?

Onze collega’s gebruiken de interne opleidingen niet alleen om hun vakkennis op niveau te houden, maar ook om deze uit te breiden. Dankzij een slim planningssysteem kunnen wij onze monteurs doelgericht inzetten. Zij worden op basis van hun kennis en vakmanschap efficiënt ingezet. Door continue om- en bijscholing vergroten wij hun inzetbaarheid en expertise en ook blijft de kwaliteit geborgd.

  • Meer kennis van zaken;
  • Breed inzetbare collega’s;
  • Groeimogelijkheden binnen de organisatie;
  • Borgen van de kwaliteit van Energiewacht.

De noodzaak van een eigen opleiding

Een belangrijk onderdeel van Energiewacht is het technisch werk. Installatietechniek, elektrotechniek, warmte- en koeltechniek komen allemaal samen in één bedrijf. Dat vergt kennis en vakmanschap.

 

Door de jaren heen zijn wij als bedrijf gegroeid en dusdanig gespecialiseerd geraakt, dat we merkten dat een gemiddelde opleiding vaak niet voldoende was. Er was genoeg talent, maar niet altijd (juist) geschoold. We besloten om deze mensen zelf op te leiden. Wij begonnen met onze eigen collega’s, zodat zij alle kennis en vaardigheden verkregen over onze verschillende producten en diensten. Uiteindelijk heeft de interne opleiding ertoe geleid dat wij inmiddels een erkend leerbedrijf zijn met een eigen opleidingscentrum. Dat doen wij om onze klanten de beste service te kunnen bieden.

 

Onze partners

Uneto VNI
Kennisportaal
Essent
Saxion
ROC Twente
OTIB
BDA
Erkend leerbedrijf
Brandweer Twente
Fabrikanten
Wij zijn Energiewacht

Geas Energiewacht, Energiewacht Groep en Energiewacht gaan samen verder als één bedrijf onder één naam.

Sluiten
Een ogenblik geduld a.u.b. Je aanvraag wordt verwerkt...