CV-ketel onderhoud in Almelo

 

Verleng de levensduur van jouw energietoestellen met (periodiek) onderhoud. Een CV-ketel of ander energietoestel heeft namelijk onderhoud nodig. Met onderhoud voorkom je storingen, onveilige situaties en levert je CV-ketel een hoger rendement.

Kies het onderhoud dat bij je past

Er zijn verschillende mogelijkheden om je energietoestellen te onderhouden. Zo kun je er voor kiezen om een onderhoudsabonnement af te sluiten of om een eenmalige onderhoudsbeurt uit te laten voeren. Elke manier heeft zo z’n eigen mogelijkheden en voordelen. Welke optie past het beste bij jou?

 

Eenmalige onderhoudsbeurt

  • Grondige reiniging
  • Al vanaf €99,-
  • Excl. materiaalkosten

Onderhoudsabonnement

  • Een vast laag bedrag per maand
  • Zelf samenstellen
  • Snelle hulp bij storingen

Hulpgids

  • Uitleg over de voordelen
  • Waarom onderhoud?
  • Antwoord op al je vragen

Een onderhoudsabonnement op maat in Almelo

Kies je voor een abonnement, dan kun je deze bij ons zelf samenstellen. De beste invulling voor jouw situatie is afhankelijk van het soort toestel, de leeftijd van het toestel en natuurlijk je eigen wensen. Een CV-ketel die al wat ouder is, heeft bijvoorbeeld regelmatiger onderhoud nodig dan een CV-ketel die gloednieuw is. Kies dus een onderhoudsabonnement die bij jou past.

 

Lees meer over de abonnementsvormen

 

Onze klanten zijn erg tevreden

Zij geven ons gemiddeld een 8.3 van de 10 3226
star star star star star
Bovendien beveelt 95% van onze klanten ons aan

Naar alle reviews

Veel gestelde vragen over onderhoud

Het is belangrijk voor de werking van de CV-ketel dat er voldoende druk is. De meter bij je toestel moet tussen de 1.5 en 2.0 bar staan. Wanneer de ketel net geïnstalleerd is dan zal onze monteur de druk iets verhogen. Als de druk te laag is dan is het belangrijk dat je de ketel bijvult met water. Bekijk onze pagina over CV-ketel bijvullen voor een instructievideo en een handleiding. 

 

Als je water in jouw verwarming hoort stromen, dan is het wellicht nodig om de verwarming of CV-ketel bij te vullen en de verwarming te ontluchten. Je kunt ook een tik horen in de radiator. Bekijk onze pagina over verwarming ontluchten voor een instructievideo en een handleiding.


Het is belangrijk dat je regelmatig jouw CV-ketel bijvult. Een CV-ketel werkt optimaal wanneer de waterdruk tussen de 1,5 en 2 bar ligt. Wanneer de waterdruk te laag is moet de CV-ketel meer energie verbruiken om je huis te verwarmen. Op met moment dat de druk nog verder daalt wordt jouw huis helemaal niet meer verwarmt. Ligt de waterdruk boven 2 bar, dan veroorzaakt dat onnodig slijtage aan het expansievat. Wordt de druk nog hoger dan kan de drukbeveiliging openen met waterschade tot gevolg.

 

Doorloop deze stappen of bekijk het instructiefilmpje om te zien hoe je zelf gemakkelijk jouw CV-ketel kunt bijvullen.

Heb je de stappen doorlopen, maar kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op via 053 852 85 00 of stuur ons een e-mail.


Een van de eigenschappen van een CV-ketel is de CW-waarde, ook wel Comfort Warm Water-waarde'. Deze geeft aan hoeveel warm water de CV-ketel kan leveren. Het is daarom belangrijk om de juiste keuze voor CW-waarde te maken. Jouw CV-ketel moet natuurlijk genoeg warm water leveren om bijvoorbeeld een douche te nemen. Heb je een stortdouche? Dan moet de CV-ketel veel meer warm water kunnen leveren dan wanneer je een normale- of spaardouche hebt. 

 

Lees meer over het kiezen van de juiste CW-waarde.


Ja, dat mag. Tot 2021 geldt geen enkele verplichting voor het plaatsen van een zuiniger alternatief dan de bekende (Hoog Rendement) CV-ketel. Al is het bij de vervanging van een bestaande ketel altijd verstandig om te kijken of er een energiezuinig alternatief beschikbaar is, dat goed is voor het milieu en voor je portemonnee. Onze adviseurs helpen jou graag om de juiste keuze te maken die bij jouw behoefte en woning past. Vul het formulier op onze CV-ketel pagina in voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 

Een CV-ketel die voor 2021 geplaatst is, mag overigens ook gewoon gebruikt worden na 2021. In 2025 wordt er opnieuw gekeken of een CV-ketel verbod alsnog nodig is.


Bij CV-ketels ouder dan 15 jaar neemt de kans op storingen, en daardoor het vervangen van dure onderdelen, flink toe. Om die reden kiezen wij ervoor om bij CV-ketels ouder dan 15 jaar jouw abonnement om te zetten naar een ZekerWarm abonnement waarbij we eens in de twee jaar Onderhoud uitvoeren en de mogelijkheid tot het meeverzekeren van toestelonderdelen niet aanbieden.

 

De service blijft verder zoals je gewend bent. Bij eventuele storingen kun je ons altijd bellen. Bij een storing zijn voorrijkosten en arbeidsuren inbegrepen, toestelonderdelen die vervangen moeten worden komen voor jouw eigen rekening. De kosten van jouw abonnement worden maandelijks in rekening gebracht volgens de betalingswijze zoals je gewend bent. Door de wijziging in betalingstermijn kan in de komende maanden een eenmalige verrekening plaatsvinden.


Als je CV-ketel een storing heeft, kan het soms helpen om deze te resetten. De plek van de reset knop/-schakelaar is bij elke CV-ketel anders. In de documenatie van de CV-ketel kun je vinden waar deze knop zich bij jouw toestel bevindt.


 

Meer informatie over onderhoud in Almelo?

Zodra we je gegevens hebben ontvangen nemen wij (op werkdagen) binnen twee uur contact met je op.

Geas Energiewacht verwerkt jouw gegevens om jouw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we jouw gegevens om je te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van jouw persoonsgegevens en de mogelijkheid om je hiervoor af te melden vind je in ons privacy statement.

 
 
Liever telefonisch contact?

Liever telefonisch contact?

Dat kan natuurlijk ook. Op werkdagen zijn wij telefonisch bereikbaar tussen 8:00 uur en 16:30 uur op telefoonnummer
053 852 85 00.

Liever mailen?

Liever mailen?

Je kunt ook een mailtje sturen naar informatie@geas.nl. Ook dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

© 2020 Geas Energiewacht. Alle rechten voorbehouden.

Corona virus (COVID-19)

Lees meer over de maatregelen die Geas Energiewacht heeft genomen tegen het Corona virus.

Sluiten