Verschillende manieren om je woning te isoleren

Je hebt verschillende manieren om je woning te isoleren. Zo kun je de gevel isoleren met spouwmuurisolatie, maar kun je ook met dakisolatie, vloerisolatie of met beglazing direct besparen op je gaskosten. Al is de terugverdientijd van de investering verschillend, het isoleren van je woning verdien je altijd terug. Ook belangrijk, je geniet van een hoger comfort! Daarnaast heeft de overheid het BTW-percentage op woningisolatie verlaagd van 21% naar 6%.

 • Profiteer van een hoger comfort
 • Bespaar flink op je gaskosten
 • Voorkom vochtproblemen

Subsidies en regelingen

Besparen met spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie bespaart flink en verhoogt je comfort

De meest rendabele en eenvoudige manier om honderden euro’s te besparen op je energiekosten is spouwmuurisolatie. Ook levert het na-isoleren van de ruimte tussen de binnen en de buitenmuur je direct een hoger comfort op.

Woningen van na 1920 hebben in de meeste gevallen een ruimte tussen de binnen en buitenmuur. Dit noem je de spouw. Voor 1976 werd de spouw niet standaard gevuld met isolatiemateriaal. Door de spouw te vullen met sterk isolerend materiaal verdwijnt de warmte niet meer onnodig naar buiten.

Met goed geïsoleerde muren heb je een hoger comfort, waardoor je geen kille muren meer hebt die kou afstralen. Je huis is veel sneller op temperatuur. In de zomer is je huis lekker koel, in de winter lekker warm. Wist je dat de investering in spouwmuurisolatie gemiddeld al tussen de 3 tot 5 jaar is terugverdiend? Vervolgens bespaar je honderden euro’s per jaar!

Spouwmuurisolatie

Een warmere vloer met vloerisolatie

Vloerisolatie zorgt voor warmere vloeren, want het houdt tocht en vocht vanuit de kruipruimte tegen. Naast het verhogen van je comfort bespaar je per jaar ongeveer zo’n 200 euro aan energiekosten. Het isoleren van de vloer geeft geen gedoe, er is namelijk geen verbouwing nodig. Je vloer is zelfs al binnen één dag geïsoleerd!

Het isoleren van je vloer kan op meerdere manieren. De beste manier is om met isolatiefolie te werken. Dit geeft namelijk de hoogste isolatiewaarde. Heb je een kleinere kruipruimte onder de 50 centimeter, dan kun je ervoor kiezen om de bodem te isoleren met isolatieparels. Ook deze manier levert je een hoger comfort en je bespaart veel geld. 

 • Geschikt voor alle woningen met een kruipruimte
 • Binnen één dag geïsoleerd
 • Je voorkomt vocht en schimmelplekken
 • Besparing van enkele honderden euro’s

Vloerisolatie

Tip van Ton!

Het plaatsen van folie achter de radiatoren in huis kan een besparing opleveren van zo’n 25 euro per jaar. Door het folie achter de radiator blijft de warmte die de radiator afstraalt beter in de woning. Zo bespaar je eenvoudig energie. 

Besparen met glas

Heb je nog enkel glas thuis? Dan kan vervanging je veel voordelen opleveren. Ook kan het vervangen van dubbel glas al een besparing opleveren. Tegenwoordig is hoog rendement glas de standaard. Tussen de HR++ glasplaten zit een edelgas in plaats van droge lucht. Edelgassen isoleren nog beter. Naast een betere geluidswering bespaar je op de stookkosten.     

 • Comfortabel; geen koude luchtstroming bij de ramen
 • Besparing op stookkosten
 • Geluidswering; minder geluidsoverlast
 • Voor de meeste situaties geschikt

Besparen met dakisolatie

Dakisolatie voorkomt tot wel 30% warmteverlies door de daken. Met goede dakisolatie bespaar je al honderden euro’s, terwijl de investering niet groot hoeft te zijn. Je kunt op verschillende manieren je dak laten isoleren. Zo kun je een warme zomerdag wel doorbrengen op zolder. 

Woningen voor 1976 hebben niet standaard dakisolatie. Inmiddels heeft al 80% van de woningeigenaren hun dak goed laten isoleren. Zij besparen nu jaarlijks flink op energiekosten. 

 • Afhankelijk van de situatie zijn er meerdere toepassingsmogelijkheden
 • Binnen één dag goed geïsoleerd
 • Besparing van honderden euro’s!

Lees meer over dakisolatie

Gratis en vrijblijvend adviesgesprek

Vraag adviesgesprek aan!

Weten hoe jij het huis het beste kan isoleren?

Vraag een gratis adviesgesprek aan. Eén van onze adviseurs komt bij je langs, beoordeelt je woning en geeft je advies. Zo weet jij precies waar jij het beste op kan besparen en hoe je kan profiteren van een hoger comfort. De adviseur laat vrijblijvend een offerte achter.

Kortom, tijdens een adviesgesprek:

 • Vrijblijvend advies over beste isolatiemogelijkheden
 • Ontvang je een vrijblijvende offerte op maat
 • Het doorspreken van eventuele subsidies en regelingen

Vul onderstaand formulier in of bel 053 852 85 00.

Ik wil advies over*
Naam*
Postcode*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Opmerking