Materiaal & werking spouwmuurisolatie

De beste isolatie materialen

Wat is het beste isolatiemateriaal? Glaswol, parels of pur? Al deze materialen hebben allemaal hun eigen voordelen en kenmerken. Voor het kiezen van het beste isolatiemateriaal dat geschikt is voor jouw woning kijken we o.a. naar de breedte van de spouw, eventuele vochtplekken, koudebruggen en de voegbreedte. Laat daarom altijd je spouw nakijken door een ervaren adviseur! 

Het isolatiemateriaal wordt ingedeeld per isolatiewaarde. Hoe hoger de isolatiewaarde, hoe beter het isolatiemateriaal en hoe minder je nodig hebt. De isolatiewaarde van de hele constructie wordt de Rc-waarde genoemd. Wij hebben de beste isolatiematerialen om je spouwmuur te isoleren geselecteerd: 

  • HR++ EPS Termoparels
  • HR++ Knauf Supafil inblaaswol
  • SUPUR isolatieschuim 

Lees hieronder meer of vraag direct advies van een technisch adviseur.  

HR++ EPS Termoparels

De door de Shell in 1976 ontwikkelde Termoparel is al bij honderdduizenden woningen ingezet als spouwmuurisolatie. In de loop van de jaren is het isolatiemateriaal door Termokomfort alleen maar verbeterd. Bij deze techniek wordt de spouw, met speciale apparaten van buitenaf, vol geblazen met hele kleine bolletjes. Deze bolletjes zijn vermengd met lijm. De HR++ EPS parels hebben een hoge Rc-waarde van maar liefst 1,86m2 K/W bij 6 cm spouw. 

De parels zijn vochtbestendig en brandvertragend. De aanwezige waterdamp in de woning kan goed door het isolatiemateriaal naar buiten worden afgevoerd. Door de hoge isolatiewaarde, heeft de Termoparel al effect in de kleinste spouwruimtes. 

HR++ Knauf Supafil inblaaswol

Supafil is een witte inblaaswol, dat bestaat uit 80% gerecycled glas. Via kleine gaten in de gevel wordt het inblaaswol in de spouw geblazen, van beneden naar boven. Deze gaten worden uiteraard weer gevuld zodat ze niet achter zichtbaar zijn, zodat het aanzicht van de gevel niet zal veranderen. 

Supafil Knauf heeft een hoge isolatie waarde en is vochtwerend. Het isolatiemateriaal is brandwerend en reguleert op een correcte manier de vochtverhouding in de spouwmuren. Supafil staat bekend om een goede prijs/kwaliteit verhouding. 

Het materiaal heeft een hoge Rc-waarde van 1,54m2 K/W bij 6 cm spouwruimte en is in 20 jaar tijd bij ruim 8 miljoen woningen ingezet als na-isolatie.

 

SUPUR isolatieschuim

SUPUR is een isolatieschuim een van de hoogst gecertificeerde isolatiewaarde voor spouwmuur na-isolatie. SUPUR isoleert beter dan glaswol, parels, korrels of andere na-isolatie materialen. Het isolatiemateriaal heeft een Rc-waarde van maar liefst 2,36m2 K/W bij 6 cm spouwruimte. 

Door een uniek samenstelling lekt het isolatieschuim niet door kieren en gaten en zo worden deze naadloos en luchtdicht geïsoleerd. Ook is het isolatieschuim gevelversterkend en is schimmel- en vochtvrij. Wanneer je kiest voor het beste isolatiemateriaal, dan kies je voor SUPUR. 

Vergelijking soorten spouwmuurisolatie

In de meeste gevallen gebruiken wij Knauf Supafil inblaaswol om de spouwmuren bij onze klanten te isoleren. Supafil heeft een goede kwaliteit prijs verhouding en een veel gebruikte oplossing bij normale situaties. HR++ parels hebben een hogere isolatiewaarde en worden bij woningen met een kleinere spouwmuur gebruikt. Kies je voor de hoogste isolatiewaarde, dan kies je voor SUPUR isolatieschuim. Ook voor speciale gevelsituaties is het SUPUR schuim geschikt. 

Materiaalsoort: Rc-waarde 6cm spouw:Water-afstotend:Damp-doorlatend: Bijzonderheden: Prijs per m2:
Knauf Supafil inblaaswol 1,54m2 K/WJaJaVoor normale spouwmuren€ 18,75
HR++ parels1,86m2 K/WJaJaOok voor dunne spouwmuren€ 19,08
SUPUR isolatieschuim2,36m2 K/WJaJaOok voor speciale gevelsituaties€ 33,38

Om er zeker van te zijn welk isolatiemateriaal het meest geschikt is voor jouw woning, adviseren wij een vrijblijvend adviesgesprek aan te vragen. Eén van onze ervaren adviseurs helpt je graag! 

Ook besparen met spouwmuurisolatie?

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan!

Vrijblijvend adviesgesprek

Overweeg je net als duizenden anderen je woning na te isoleren? Investeer in je woning met isolatie en bespaar ook honderden euro's. We helpen je graag verder met deze goede keuze! Bel 053 852 85 00 of vul onderstaande gegevens in. Wij nemen vervolgens contact met je op.

 

  • 165.000 klanten in Oost-Nederland
  • Al meer dan 50 jaar ervaring
  • Wij geven 10 jaar garantie
  • Gratis adviesgesprek

 

Vul onderstaande gegevens in. Wij nemen vervolgens contact met je op. 

Ik wil advies over*
Naam*
Postcode*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Opmerking
 
 
Stel gerust je vragen

Stel gerust je vragen

Heb je nog een vraag of is iets je nog onduidelijk?
Neem dan contact met ons op, wij staan voor je klaar!

Bellen kan naar 053 852 85 00

Stel hier je vraag

Gratis hulpgids

Gratis hulpgids isolatie

Wil je informatie ontvangen over woningisolatie?
In deze informatiebrochure lees je meer over woningisolatie. Je ontvangt de informatiebrochure direct in je mailbox of binnen 2 werkdagen via de post.  

Informatiebrochure aanvragen