De voordelen van spouwmuurisolatie

Waarom veel huiseigenaren je voor gingen met spouwmuurisolatie

Een lekker warm huis, zonder onnodig veel gas te verbruiken. Dat is natuurlijk wat je wilt. Je beseft het misschien niet altijd, maar wanneer je huis niet goed geïsoleerd is, verdwijnt veel warmte onnodig naar buiten. Hierdoor moet je verwarming veel meer moeite doen om je huis te verwarmen. Dit zie je terug op je energierekening. In de zomer houdt een goed geïsoleerd huis juist de warmte buiten.

Een goed geïsoleerd huis heeft vele voordelen. Voordelen waardoor al veel huiseigenaren je voor zijn gegaan met spouwmuurisolatie.

Je stopt met het onnodig verspillen van energie

75 procent van ons gasverbruik gaat op aan het verwarmen van het huis. Je wilt natuurlijk niet dat je meer energie verbruikt dan nodig is. Bij woningen zonder spouwmuurisolatie ontsnapt er veel warmte door de buitenmuren. Warmte, waarvoor je wel hebt betaald. Met spouwmuurisolatie kun je een besparing realiseren tot wel 30% van je energierekening! Door deze forse besparing op je energiekosten, heb je de investering al binnen 3 tot 5 jaar terugverdiend.

Je profiteert van een hoger wooncomfort

Een goed geïsoleerd huis zorgt dat de warmte langer binnen blijft en houdt in de zomer de warmte buiten. Geen kille muur meer of een huis die je in de zomer maar moeilijk koel kunt houden. Dit heeft natuurlijk direct een positief gevolg voor je wooncomfort. Je geniet het hele jaar door van isolatie!

Met isolatie minder vocht in jouw woning

Op de koude binnenkant van een spouwmuur slaat vocht neer. De muur ‘beslaat’ als ware. Als je de spouw isoleert met goed isolerend materiaal, dan wordt de binnenkant van je muur warmer. Zo heeft neerslaand vocht minder kans en verklein je de kans op schimmelvorming. Wij gebruiken namelijk hoogwaardige materialen die ongevoelig zijn voor vocht, rot-en schimmelvrij zijn en vormen geen voedingsbodem voor schimmels en bacterieën. Hierdoor leef je in een schoner huis met minder vocht.

Tip van Bert

Profiteer nu nog van de tijdelijke BTW voordeel. In 2016 betaal je namelijk geen 21% BTW, maar 6% BTW op de arbeidskosten. Dat maakt isoleren extra aantrekkelijk! Daarnaast kun je vanuit de overheid gebruik maken van een gunstige lening. Mocht je kunnen profiteren van subsidie dan geven wij dit aan tijdens het vrijblijvend adviesgesprek. 

Je levert een positieve bijdrage aan het milieu

Naast alle voordelen voor je huishouden, lever je ook nog een positieve bijdrage aan het milieu. Doordat je minder hoeft te stoken voor dezelfde warmte in het huis, bespaar je dus niet alleen op de stookkosten, je zorgt ook voor een vermindering van de CO2 uitstoot van je woning. Met een gemiddelde woning bespaar je zo'n 1600 kg CO2 uitstoot per jaar. En dat is veel! 

Je huis stijgt in waarde

Woningisolatie zorgt voor waardestijging van je woning. Het huis krijgt een beter Energielabel. Je maakt al snel één of meerdere labelsprongen. Dit maakt je woning aantrekkelijker om te verkopen of te verhuren. Want zeg nou zelf: je huurt of koopt toch liever ook geen huis dat onnodig veel energie verspilt?

Wil je ook profiteren van woningisolatie?

Vraag gratis adviesgesprek aan

Vraag een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan

Wij komen altijd eerst bij je langs om je woning door te nemen. We bekijken de mogelijkheden, hoeveel jij kunt besparen en wat de kosten zijn. We maken een vrijblijvende offerte voor je op maat. Dit verplicht je uiteraard tot niets. Vul onderstaand formulier in of bel 053 852 85 00. Ook voor meer informatie. Wij staan voor je klaar!

  • Honderden euro’s besparen
  • Een hoger comfort thuis
  • Je huis sneller op temperatuur
  • Korte terugverdientijd, hoog rendement
Ik wil advies over*
Naam*
Postcode*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Opmerking