Isolatie: meer comfort, minder kosten

Voorkom een onnodig hoge energierekening

Een woning zonder woningisolatie verliest veel warmte via de buitenmuren, het dak, de ramen en via de vloer van de begane grond. Heb je thuis goede isolatie, dan hoeft je de verwarming minder hard te stoken om je huis op temperatuur te houden. Met slechte isolatie laat je veel geld liggen, omdat je deze jaarlijks kwijt bent in onnodige stookkosten. 

De top 4 voordelen van isolatie: 

 • Je profiteert van meer comfort
 • Je hebt minder stookkosten
 • Je bent goed voor het milieu
 • Je voorkomt vochtproblemen

Besparingen & investeringen isolatie

Je hebt verschillende manieren om je stookkosten te verminderen en je comfort te verhogen. Zo kun je kiezen voor vloerisolatie, dakisolatie en spouwmuurisolatie om je comfort te verhogen en energie te besparen. Elke manier heeft zo zijn eigen voordelen en besparingen. 

In onderstaande tabel staat een indicatie van de investeringen en besparingen van verschillende isolaties. Cijfers zijn van het onafhankelijk onderzoeksbureau MilieuCentraal, berekent met een gemiddeld eengezinswoning met een (gasprijs € 0,62; vloeroppervlak 57 m2; dakoppervlak 76 m2; geveloppervlak 105 m2). 

Isolatie maatregel

Isolatiewaarde

Eenmalige kosten

Besparing gas (kosten)* / jaar

Isolatie schuin dak

Rc 3,5

€ 4.410

1000 m3 (€ 620)

Vloerisolatie

Rc 3,5

€ 2.400,-

325 m3 (€ 200)

Isolatie spouwmuren

Rc 1,5

€ 2.069,-

870 m3 (€ 540)

Vraag voor de juiste investeringen en besparingen altijd een adviesgesprek aan. 

Welke manier van isoleren is voor jou geschikt?

Je hebt veel verschillende manieren om je woning goed te isoleren. Zo heb je spouwmuurisolatie, dakisolatie en vloerisolatie.  Woningen na 1920 en voor 1976 hebben een spouw, die niet standaard is voorzien van isolatie. Woningen voor 1983 hebben nog geen vloerisolatie. Voor 1976 hebben woningen niet standaard dakisolatie. 

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie

 • Honderden euro's besparing
 • Na 3-4 jaar terugverdiend

Gevelisolatie 

Vloerisolatie

Vloerisolatie

 • Warme vloeren
 • Honderden euro's besparing

Vloerisolatie 

Dakisolatie

Dakisolatie

 • Warme zolder 
 • Besparing van honderden euro's

Dakisolatie

 

Verhoog je comfort 

Het comfort in je woning kun je dus op verschillende manieren verbeteren. Vanwege de snelle terugverdientijd en de jaarlijkse besparingen, is onder onze klanten vooral spouwmuurisolatie populair. Maar je kunt met dakisolatie en vloerisolatie veel besparen. Lees meer over de verschillende manieren van isoleren.

Manieren van isoleren

Tip van Theo!

De isolatiewaarde van het isolatiemateriaal en de constructie wordt uitgedrukt in Rc-waarde. Bij het ene isolatiemateriaal heb je meer nodig om dezelfde Rc-waarde te bereiken, dan bij het andere. Bij een lage Rc-waarde bespaar je op materiaalkosten, maar loop je relatief veel comfortverbetering en energiebesparing mis. Bij een te hoge Rc-waarde heb je meer kosten, terwijl er maar weinig extra energiebesparing tegenover staat. 

Waar moet je op letten bij het isoleren?

Wil je flink besparen, dan wil je graag snel de isolatiemaatregelen uit laten voeren. Begin niet zomaar met de isolatie die de hoogste besparing oplevert, maar vraag deskundig advies. Onze ervaren adviseurs kijken welk isolatiesoort en materiaal bij jou geschikt is. Zo voorkom je een te hoge investering, terwijl de besparing over de te hoge investering minimaal is. 

 

Wij zorgen voor voldoende ventilatie

Ook kijken we altijd naar of er voldoende ventilatie is, om vochtproblemen te voorkomen. De technisch adviseur komt langs op een tijdstip naar keuze en geeft op basis van een inventarisatie van je woning een persoonlijk advies. Zo weet je direct waar je aan toe bent! 

Met isolatie verbeter je het Energielabel

Woningisolatie zorgt voor waardestijging van je woning. Het huis krijgt een beter Energielabel. Je maakt al snel één of meerdere labelsprongen. Dit maakt je woning aantrekkelijker om te verkopen of te verhuren. Want zeg nou zelf: je huurt of koopt toch liever ook geen huis dat onnodig veel energie verspilt?
 

Woningisolatie is een goed idee als:

 • Je ’s zomers het huis koel wil houden
 • Je in de winter een warmer huis wil
 • Je schimmel en vochtplekken wil voorkomen
 • Je goed wil zijn voor het milieu
 • Je tot wel honderden euro's energie wil besparen! 
Wanneer één of meerdere van bovengenoemde punten ook voor jou van toepassing is, dan raden wij aan om na te denken om ook honderden euro’s te besparen met woningisolatie!  

Vraag een gratis uitgebreide hulpgids aan

Ontvang de hulpgids binnen 2 werkdagen bij je thuis

Gratis hulpgids aanvragen

Dankzij de isolatie hulpgids weet jij straks:
 

1.    Wat voor jou de voordelen zijn van na-isoleren
2.    Hoe we te werk gaan bij spouwmuurisolatie
3.    Wat je ongeveer kan besparen met isolatie

Vul hieronder jouw gegevens in en ontvang de informatiebrochure binnen 2 werkdagen gratis thuis of direct in jouw mailbox.

Naam*
Postcode*
E-mailadres*
Telefoonnummer
Verzendmethode*