Alle informatie over zonneboilers

De voordelen van zonneboilers

Met een zonneboiler bespaar je tot 60% van je energieverbruik op het verwarmen van gas voor warm water. Bovendien ben je minder afhankelijk van de stijgende gasprijzen en is het gebruik van zonne-energie heel schoon. Een zonneboiler is duurzaam, zonlicht raakt nooit op en bij het gebruik van zonne-energie komt geen CO2 vrij.

Met een zonneboiler bespaar je al gauw 200 euro per jaar. En deze besparing komt jaarlijks weer!

Kortom, met een zonneboiler:

  • Je bent minder afhankelijk van de stijgende gasprijzen
  • Zorg je voor minder CO2-uitstoot: goed voor het klimaat
  • Maak je gratis gebruik van de zon
  • Bespaar je flink op de kosten van je gasrekening

Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonneboiler systeem bestaat uit meerdere delen. Zo heb je een zonnecollector nodig, die geïnstalleerd moet worden op het dak. Het hoogste rendement haal je met een zonnecollector richting het zuiden, maar ook op het oosten en westen haal je nog voldoende rendement. In de zonnecollector zit een circulerende vloeistof die de warmte uit de collector naar het voorraadvat brengt. Via een warmtewisselaar wordt de warmte aan het leidingwater afgedragen.

Het voorraadvat is goed geïsoleerd, zodat het water warm blijft. Het water kan vervolgens gebruikt worden als warm tapwater. De CV-ketel wordt gebruikt als naverwarmer, zodat je een constante temperatuur van het leidingwater krijgt. Te koud water wordt bijverwarmd, te warm water wordt vermengd met koud water.

Welk systeem zonneboiler systeem past bij mij?

Een zonneboiler geeft het meeste rendement als de boiler is geplaatst richting het zuiden. Een zonnecollector die geplaatst is op een dak naar het oosten of westen geeft ook voldoende rendement. Zelfs op een bewolkte dag of in de winter kun je nog plezier hebben van je zonneboiler!

Op het dak moet je natuurlijk voldoende ruimte hebben. Hoeveel ruimte is afhankelijk van de hoeveelheid warm water dat je verbruikt met je huishouden. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe groter het voorraadvat en hoe meer zonnecollectoren om het water in het voorraadvat op temperatuur te houden. Voor een huishouden met 4 personen is een collector van 4 m2 geschikt, met een voorraadvat van 150 tot 200 liter (bij een gemiddeld gebruik van warm water). Voor een tweepersoonshuishouden is een collector van 2m2 geschikt met een voorraadvat van ongeveer 100 liter.

Wist je dat?

Je nu profiteert van een flinke subsidie voor zonneboilers? De subsidie is ongeveer 20% van je totale investering. Bij alle verschillende zonneboilers die we aanbieden, krijg je een flinke subsidie. Hoe groter het zonnepanelensysteem, hoe meer subsidie je krijgt!

Het installeren van een zonneboiler

Je kunt de zonnecollector op een schuin dak plaatsen, maar ook op een plat dak. Daarvoor is een stellage nodig. De zonnecollector op een schuin dak wordt tussen de dakpannen geplaatst. Hierdoor lijkt de zonnecollector op een dakraam. Vanuit de collector komen er twee leidingen die naar het voorraadvat lopen. Eén opgewarmde leiding richting het voorraadvat en een afgekoelde leiding weer terug naar de zonnecollector.

Het voorraadvat wordt vaak dicht bij de CV-ketel geplaatst, omdat de CV-ketel als naverwarmer wordt gebruikt. Kies je voor een liggend voorraadvat, dan kan het vat achter de wand van de vloer met het schuine dak worden geplaatst (achter de knieschot).

Wij zorgen dat de gehele installatie vakkundig wordt opgeleverd. Vervolgens ontvang je 2 jaar all-in garantie. Heb je binnen 2 jaar onverhoopt een storing? Dan lossen wij die gratis voor je op. Op het complete systeem heb je zelfs 5 jaar garantie! 

Met een zonneboiler kun je tot wel 60% besparen

Een zonneboiler zorgt voor een besparing tot 60% op de energiekosten voor het warm water. Dit is al gauw zo’n 200 euro per jaar! Gebruik je de zonneboiler in plaats van een elektrische boiler, dan is de besparing nog groter.

Wil je weten wat jij kunt besparen en wat de kosten zijn? Vraag hieronder een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan. Eén van onze technische adviseurs helpt je graag verder met deze goede keuze! 

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

Voor gratis persoonlijk advies op maat van één van onze adviseurs

Vrijblijvend adviesgesprek

Gratis en vrijblijvend adviesgesprek?

Overweeg je net als vele anderen om zonneboiler te laten plaatsen? Wij helpen je graag verder met deze goede keuze! Eén van onze technisch adviseurs beoordeelt je woning en laat een vrijblijvende offerte achter. De offerte verplicht je tot niets.

  • Kies net als 165.000 anderen voor Geas Energiewacht
  • Beoordeling aan huis of jouw woning geschikt is
  • Vrijblijvende offerte op maat
  • Nu met tijdelijke subsidie!

Vul hieronder jouw gegevens in en wij nemen contact met je op. Direct bellen naar 053 852 85 00 kan natuurlijk ook.

Ik wil advies over*
Naam*
Postcode*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Opmerking