Alles over zonnepanelen 

Met zonnepanelen kun je veel op je energiekosten besparen. Maar als je zonnepanelen wilt aanschaffen, wil je natuurlijk wel een goede keuze maken. Je wilt weten wat je kunt besparen en welke zonnepanelen jij het beste kunt kiezen. Hoe dan ook, kiezen voor zonnepanelen is een goede keuze! 

Op deze pagina lees je alle informatie wat je allemaal moet weten voordat je zonnepanelen aanschaft. 

Terug

Waarom zonnepanelen? 

Met zonnepanelen kun je flink besparen op je energiekosten. Dat maakt zonnepanelen erg populair. Je maakt gratis gebruik van de zon en hebt als ware je eigen energiebron. Dit maakt je milieubewust en je bent minder afhankelijk van je energieleverancier. Bovendien is de zon een bron die je oneindig en gratis kunt gebruiken! 

  • Honderden euro's besparen op je energiekosten
  • Minder of niet afhankelijk van je energieleverancier
  • Goed voor het milieu

Meer voordelen

Hoe werken zonnepanelen? 

Zonnepanelen zetten licht om in elektriciteit. De panelen bestaan uit meerdere kleine zonnecellen die met elkaar verbonden zijn. Als er licht op de zonnecellen schijnt ontstaat er een elektrische spanning in de zonnecellen. Een omvormer zorgt ervoor dat deze spanning gebruikt kan worden voor het elektriciteitsnet. Het elektriciteit kun je direct gebruiken in je huishouden of terugleveren aan het net. Lees meer over de werking, het terugleveren aan je energieleverancier en salderen. 

Werking zonnepanelen

Welke zonnepanelen zijn er? 

Je hebt verschillende soorten zonnepanelen met elk hun eigen kenmerken. Grofweg heb je drie soorten zonnepanelen: Poly, Mono en Mono All black. Dit zijn de meest verkochte zonnepanelen. Elk zonnepaneel heeft zijn eigen eigenschappen. Het verschil tussen Poly en Mono zit in de afwerking van het paneel. Bij een Polykrisstallijn zonnepaneel worden de individuele kristallen later in het productieproces niet meer bewerkt. Bij monokristallijn gebeurt dit wel, waardoor het paneel meer energie kan generen, omdat het zuiverder is. Bij Mono All Black zijn niet alleen de panelen zwart, maar ook de omlijsting van de zonnepanelen. 

Soorten zonnepanelen

Welke specificaties van zonnepanelen zijn belangrijk? 

Zonnepanelen zijn in veel verschillende types en specificaties verkrijgbaar. Over zonnepanelen en omvormers valt veel technische informatie te lezen. Een aantal belangrijke specificaties zijn bijvoorbeeld:

  • Wattpiek: de meeteenheid om het maximaal vermogen van een zonnepaneel aan te duiden.
  • Module efficiency: De module efficiency geeft aan hoeveel energie van licht door de zonnepanelen in elektriciteit kan worden omgezet. 
  • Vermogensgarantie: De garantie dat een zonnepaneel na een bepaalde periode nog een minimaal vermogen moet leveren. 

 

Wij kunnen ons voorstellen dat de technische specificaties van zonnepanelen niet altijd het makkelijkste onderwerp is. Daarom proberen we je verder te helpen.Onze technisch adviseurs staan voor je klaar en vertellen je graag meer. Zij hebben jarenlange ervaring en kunnen je alles vertellen over de specificaties van zonnepanelen. 


Specificaties

Tip van Ton! 

Zonnepanelen gaan 30 jaar mee, dus je wilt zeker weten dat je goed zit. Heb je interesse in zonnepanelen, dan zijn wij er om je te helpen met het maken van een keuze. Je kunt bij ons een offerte via de mail opvragen of een adviesgesprek bij je thuis aanvragen. Beide zijn altijd persoonlijk, gratis en geheel vrijblijvend!

Is jouw woning geschikt?

Op een dak richting het noorden na, zijn vrijwel alle daken geschikt. Een dak richting het zuiden levert het hoogste rendement op. Ook is een hellingshoek belangrijk en heb je voldoende ruimte nodig. Om te kijken of je dak geschikt voor zonnepanelen bekijk je onze zonnepanelencheck

Woning geschikt

Hoeveel geld kun je besparen? 

Hoeveel je kunt besparen met zonnepanelen is afhankelijk van het aantal zonnepanelen, de ligging van de zonnepanelen en je energieverbuik. Hoe dan ook, zonnepanelen verdien je altijd terug. Zo kun je met 10 zonnepanelen al zo'n 500 euro per jaar besparen! 

Rekenvoorbeeld met 10 zonnepanelen

De getoonde besparing hieronder is een rekenvoorbeeld. Met 10 zonnepanelen kun je al 540 euro per jaar besparen. In aanschaf kost je een 10 zonnepanelen installatie na BTW teruggave € 3.746- . Het BTW bedrag kun je namelijk ook als particulier terugvragen. 

Rekenvoorbeeld 
Investering 10 zonnepanelen€ 3.746,-
Indicatie besparing per jaar€ 540,-
Terugverdientijd6,9 jaar

Wij berekenen ook graag de besparing voor jouw persoonlijke situatie uit.

Meer besparingen

Profiteer nu van het BTW voordeel

Bij de aanschaf van zonnepanelen kun je nu tijdelijk het hele BTW bedrag terugvragen. Dit scheelt je honderden euro's! Wij helpen je met het terugvragen van het BTW bedrag. Particuliere eigenaren kunnen namelijk het BTW bedrag van de installatie terugvragen. De belastingregel geldt als reactie op een uitspraak van het Europese Hof van Justitie. Consumenten die na 20 juni 2013 zonnepanelen hebben laten installeren, kunnen van de nieuwe regels profiteren. Je kunt het hele BTW bedrag terugvragen, zowel van de arbeidskosten als van de materialen. 

Hoe kunnen wij je helpen?

Heb je nog vragen of opmerkingen, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij zijn bereikbaar op 053 852 85 00 of laat je gegevens achter. Wil je meer lezen over zonnepanelen, dan vraag hieronder een gratis hulpgids aan. In deze hulpgids lees je alles over zonnepanelen. 

Gratis uitgebreide hulpgids over zonnepanelen

Vraag nu een uitgebreide hulpgids aan

Hulpgids aanvragen

De zonnepanelen hulpgids is zo aangevraagd. Nadat je het formulier hebt ingevuld ontvang je de hulpgids met twee werkdagen bij jou op de mat.

Stap voor stap lees je: 

  • Waar je op moet letten bij de aanschaf van een zonnepanelen installatie
  • Wat voor jou de voordelen zijn van zonnepanelen
  • Of jouw woning geschikt is en hoeveel jij kunt besparen
  • Ons aanbod met tarieven, gunstige leningen, BTW terugvragen en meer 

Vul onderstaande gegevens in. Binnen 2 werkdagen ontvang je de hulpgids via de post of direct in je mailbox. 

Naam*
Postcode*
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Verzendmethode*