Zonnepanelen; soorten en specificaties

Het kiezen uit verschillende zonnepanelen is niet het makkelijkste onderwerp, maar wij proberen je verder te helpen. Aan de hand van onderstaande uitleg kun je vast verder. Liever direct advies van één van onze adviseurs? Dat kan natuurlijk ook; gratis en vrijblijvend. 
 

Belangrijke specificaties van een zonnepaneel

Over de wereld zijn er veel verschillende producenten die zonnepanelen aanbieden. Helaas is de ene producent de andere niet. Ook zijn de zonnepanelen allemaal verschillend. Hieronder een aantal specificaties en factoren die belangrijk zijn bij het aanschaffen van zonnepanelen. 

Kies een goede fabrikant

Bij het kiezen van een zonnepaneel is de keuze voor een bepaalde fabrikant erg belangrijk. Op de markt zijn namelijk (met name Chinese) bedrijven die snel geld willen verdienen en daarom lage prijzen aanbieden. Mocht zo’n bedrijf omvallen dan kun je vaak geen aanspraak doen op je fabrieksgarantie. 

Wij hebben daarom een aantal partijen geselecteerd, waar wij in geloven. Je hebt dan ook 10 jaar fabrieksgarantie. 

Maximale Wattpiek

Fabrikanten vermelden het vermogen van een zonnepaneel in maximale Wattpiek (Wp). Dit betekent nog niet dat de opbrengst gelijk is aan het aantal Wattpiek. Dit heeft met het aantal factoren te maken, zoals de plaatsing van de panelen, maar ook het aantal zonuren. Onze ervaring leert dat je tussen de 80% en 95% opwekt in kWh’s ten opzichte van het totaal aantal Wattpiek.

Een gemiddeld zonnepaneel levert ongeveer 250 tot 260 Wattpiek. Wij leveren zonnepanelen met nog een hoger vermogen. Wij hebben zonnepanelen in ons assortiment met 320 Wattpiek! Je hebt dus minder panelen nodig om hetzelfde vermogen op te wekken. 

 

Module efficiency

De module efficiency geeft aan hoeveel energie van licht door zonnepanelen in elektriciteit omgezet kan worden. naast de module efficiency wordt ook vaak de cel efficiency. Een zonnepaneel bestaat namelijk uit meerdere zonnecellen. Hoe hoger de module of cel efficiency, hoe meer rendement een zonnepaneel geeft.  

Keurmerken & Certificaten

Keurmerken geven richting bij het kiezen van een goed en betrouwbaar product. Ook bij zonnepanelen helpen ze je bij het kiezen van het beste product. Zo moet het CE keurmerk vermeld zijn op de zonnepanelen, anders mogen ze niet in Nederland worden verkocht. Het CE keurmerk is een Europees merkteken dat het product voldoet aan de Europese wetgeving. 

Daarnaast wordt het Duitse TÜV keurmerk wereldwijd gezien als één van de meest betrouwbare keurmerken. Hebben de zonnepanelen onder andere deze keurmerken? Deze keurmerken bieden meer zekerheid dat het paneel kwalitatief goed is. Uiteraard hebben al onze zonnepanelen (assortiment) deze certificaten. 

Gratis en vrijblijvend adviesgesprek

Laat je helpen door een van onze technisch adviseurs 

Adviesgesprek aanvragen

Overweeg je net als duizenden anderen om zonnepanelen te laten plaatsen? We helpen je graag verder met deze goede keuze! Een van onze technisch adviseurs beoordeelt je woning en laat een vrijblijvende offerte achter. De offerte verplicht je tot niets.

  • Kies net als 165.000 anderen voor Geas Energiewacht
  • Beoordeling aan huis of jouw woning geschikt is
  • Gratis offerte op maat

Vul hieronder jouw gegevens in en wij nemen contact met je op. Direct bellen naar 053 85 28 500 kan natuurlijk ook. 

Ik wil advies over*
Naam*
Postcode*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Opmerking
 
 
Stel gerust je vragen

Stel gerust je vragen

Heb je nog een vraag of is iets je nog onduidelijk?
Neem dan contact met ons op, wij staan voor je klaar!
Bellen kan naar 053 852 85 00

Stel hier je vraag

Gratis hulpgids

Gratis hulpgids zonnepanelen

Wil je informatie ontvangen over zonnepanelen?
In deze hulpgids van 32 pagina's lees je alle informatie over zonnepanelen. 

Informatiebrochure aanvragen