Optimaal rendement behalen met zonnepanelen

Voor de beste opbrengst moeten de zonnepanelen gericht zijn op het zuiden. Ook is de opbrengst van zonnepanelen richting het westen of oosten nog hoog. Het is niet verstandig om zonnepanelen te plaatsen richting het noorden. Dan krijgen de zonnepanelen te weinig zonlicht en kunnen de panelen niet het gewenste resultaat opleveren. 
 
De hellingshoek van het dak moet tussen de 15 graden en de 45 graden zijn. Op platte daken kan de meest idealistische hellingshoek zelf gekozen worden door middel van stellages. De minimale oppervlakte van het dak moet meer dan 9 vierkante meter zijn om 6 zonnepanelen te plaatsen. 
 
Hoe meer zonlicht op uw zonnepanelen valt, hoe hoger de opbrengst. Daken die grotendeels de dag in de schaduw liggen, zijn minder geschikt. 

Liever direct een offerte of advies aan huis?

Vraag een adviesgesprek aan

In enkele stappen zien hoeveel jij kunt besparen

Het is in eerste instantie belangrijk te bepalen of je woning wel geschikt is voor zonnepanelen. Je woning moet aan een aantal voorwaarden voldoen om geschikt te zijn voor zonnepanelen. 

Check via het online stappenplan of je dak geschikt is en hoeveel geld je kunt besparen!

Hoeveel kun je besparen met zonnepanelen?

Met 10 zonnepanelen kun je zo'n 2250 kWh per jaar besparen. Dit is al meer dan helft dan het gemiddeld elektriciteitsverbruik van een huishouden in Nederland. Met de huidige energieprijs van 20 cent is deze besparing meer dan 500 euro per jaar! De besparing kan oplopen als de energiekosten in de loop der jaren gaan stijgen. 

Meer besparingen

Gratis de zonnepanelen hulpgids ontvangen?

In de uitgebreide hulpgids staat alles over zonnepanelen. Ook lees je of je woning geschikt is en hoeveel jij kunt besparen met zonnepanelen. Daarnaast lees je meer over ons aanbod, tarieven, installatie en meer! Vraag hier de gratis hulpgids aan.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan 

Voor gratis persoonlijk advies op maat

Vrijblijvend adviesgesprek

Overweeg je net als duizenden anderen om zonnepanelen te laten plaatsen? Wij helpen je graag verder met deze goede keuze! Eén van onze technisch adviseurs beoordeelt je woning en laat een vrijblijvende offerte achter. De offerte verplicht je tot niets. 

  • Kies net als 165.000 anderen voor Geas Energiewacht
  • 10 jaar all-in garantie
  • Gratis BTW teruggave Service
  • Gratis offerte op maat
  • 96% van onze klanten beveelt ons aan

Vul hieronder jouw gegevens in en wij nemen contact met je op. Direct bellen naar 053 85 28 500 kan natuurlijk ook. 

Ik wil advies over*
Naam*
Postcode*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Opmerking