Besparing met zonnepanelen

Als je weet dat je woning geschikt is en hoeveel zonnepanelen je kunt plaatsen, wil je natuurlijk ook een indicatie hebben van hoeveel je kunt besparen. Wij berekenen de opbrengst van zonnepanelen in Kilowatt uur (kWh). Het vermogen van een zonnepaneel wordt weergeven in Wattpiek. Wattpiek is het maximale vermogen dat een zonnepaneel kan leveren. 

Natuurlijk levert een zonnepaneel niet zoveel kWh als aan Wattpiek is aangegeven. Dit heeft met een aantal factoren te maken zoals de plaatsing van de panelen en het aantal zonuren. Onze ervaring leert dat je afhankelijk van de condities tussen de 80% en 95% opwekt in kWh’s ten opzichte van het totaal aantal Wattpiek. 

Onderstaande tabel geeft een indicatie hoeveel je kunt besparen met zonnepanelen. Wij rekenen in het voorbeeld met 88% van de totale Wattpiek (290Wattpiek per paneel). In de besparing per jaar nemen we de verwachte stijging van energieprijzen niet mee.

Aantal panelenBenodigde oppervlakteTotale Wattpiek Opbrengst in kWh Energiebesparing per jaar
691.7701.558€ 324,-
8132.3602.077€ 432,-
10162.9502.596€ 540,-
12193.5403.115€ 648,-
14234.1303.634€ 756,-
16264.7204.154€ 864,-

*Dit is een indicatie. Wij rekenen graag de daadwerkelijke besparing voor je uit. Wij houden geen rekening met stijgende energieprijzen, waardoor de besparing per jaar wellicht hoger kan uitvallen.

In enkele stappen weten wat je bespaart

Volg de stappen en binnen twee minuten weet je precies of je woning geschikt is en wat jij kunt besparen met zonnepanelen. 

 

Rekenvoorbeeld van 12 zonnepanelen

De getoonde besparing hieronder is een rekenvoorbeeld. Met 10 zonnepanelen kun je al 540 euro per jaar besparen. In aanschaf kost je een 10 zonnepanelen installatie exclusief BTW 3.746,- euro. Het BTW bedrag kun je namelijk terugvragen. 

Rekenvoorbeeld 
Investering 10 zonnepanelen€ 3.746,-
Besparing per jaar€ 540,-
Terugverdientijd6,9 jaar

Wij berekenen ook graag de besparing voor jouw persoonlijke situatie uit. Vraag hieronder vrijblijvend een offerte via de mail aan of vraag een vrijblijvend adviesgesprek bij je thuis aan. 

Honderden euro’s voordeel met BTW teruggave!

Het aanschaffen van zonnepanelen is nu wel heel aantrekkelijk. Je kunt namelijk het hele BTW bedrag terugvragen van de installatie. We hebben inmiddels al vele klanten kunnen helpen om de betaalde BTW terug te vragen. Dit bedrag kan oplopen tot honderden euro’s. Je vraagt het BTW bedrag terug op arbeidskosten en de materiaalkosten. Op bijvoorbeeld een installatie van 12 panelen krijg je maar liefst 800 euro terug!
 
Door het terugvragen van de BTW bij de overheid verdien je nog eerder jouw zonnepanelen terug. Wij helpen je hier kosteloos mee, deze service verlenen wij je graag. Het is niet bekend hoelang deze regeling duurt, dus profiteer snel. Onze adviseur vertelt je graag meer. 

Ook profiteren van zonnepanelen?

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

Adviesgesprek aanvragen

 

Tijdens het adviesgesprek beoordeelt de technisch adviseur je woning en berekent hoeveel jij kunt besparen. Vervolgens laat de technisch adviseur een vrijblijvende offerte achter. Ook kun je een offerte via de mail aanvragen. Onze online adviseur bekijkt via speciale software het dak van je woning en brengt vervolgens een offerte uit. 

  • Stel al je vragen
  • Gratis adviesgesprek of offerte via de mail
  • Vrijblijvend en persoonlijk
  • 165.000 klanten in Oost-Nederland
  • 96% beveelt ons aan 

Vul hieronder jouw gegevens in en wij nemen contact met je op. Direct bellen naar 053 85 28 500 kan natuurlijk ook. 

Ik wil advies over*
Naam*
Postcode*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Opmerking
 
 
Stel gerust je vragen

Stel gerust je vragen

Heb je nog een vraag of is iets je nog onduidelijk?
Neem dan contact met ons op, wij staan voor je klaar!
Bellen kan naar 053 852 85 00

Stel hier je vraag

Gratis hulpgids

Gratis hulpgids zonnepanelen

Wil je informatie ontvangen over zonnepanelen?
In deze hulpgids van 32 pagina's lees je alle informatie over zonnepanelen. 

Informatiebrochure aanvragen